Scenkonst

Det finns mycket bra scenkonst i Jönköping. Men lite jämfört med andra städer som är ungefär lika stora. Vi vill att mer scenkonstnärer vågar att stanna i den här staden och satsar på ett liv som konstnär.


Hur får vi till det? Ja, vi har en klar handlingsplan och vi hoppas på att vi tillsammans kan se till att Jönköping kan bli en stad full av Scenkonst.


Nyfiken på vår handlingsplan? Hör av dig till oss så bjuder vi in dig till vårt nästa möte.


Vår vision är att scenkonst i Jönköping ska vara lätt tillgänglig och ska vara för ALLA! - Inga höga trösklar men hög kvalitet.


Scenkonstnärer i Jönköping ska få bättre förutsättningar och en av våra visioner för framtiden är att återuppliva traditionen med utbudsdagar här i Jönköping.- Här ska främst lokala professionella grupper visa sina programm till arrangörer som får möjlighet att boka lokala arrangemang.- En fördel när det gäller dragningskraften för publiken!


Vi tycker även att det finns otroligt fina ställen i Jönköping där man kan och måste spela musik och scenkonst. Det är en utav våra ambitioner att upptäcka alla dessa underbara platser och fylla dem med scenkonst och musik!


Känner du till en utav dessa platser? Hör gärna av dig till oss och tipsa oss!Fria professionella scenkonstgrupper i Jönköping (alfabetisk ordning)

Minopera startades 2015 som Min(i)opera och var till en början operateater för och med barn.

Utbudet har hela tiden utvecklats och numera räcker utbudet från småbarnspjäser till opera för vuxna. Hela utvecklingen drevs fram av viljan att öka tillgängligheten av genren opera för alla åldrar. Min(i)opera blev så småninom till Minopera. Minopera vill vara en opera för ALLA - och tillgänglighet är nyckelbegreppet i deras arbete.

Teateri bildades 1997 av flera professionella skådespelare och regissörer i Jönköping med olika nationell bakgrund. Gruppen nyproducerar varje år flera uppsättningar för grundskolan och för unga vuxna/vuxna. Bland tidigare spelade föreställningar märks kritikerrosade Tala! Det är så mörkt, Som glöd under snö, Världens bästa begravningar och Tisdagarna med Morrie.

Teater Tabberas startade 2006 (då under namnet Teater EDVIN) och har sedan dess spelat teater som med hög kvalité och normkritisk grund tar sig an allvarliga ämnen på ett lekfullt sätt.

Alla barn har rätt att se teater som är engagerande, makalös och sagolik och också normkritisk.

Alla barn har rätt att få vara precis de de själva vill, bortanför normer och krav.

Vi tror att med hjälp av konst kan samhället förändras och förändring kan börja hos de som är yngst.

Teater Tabberas är en del i denna förändring.

Föreställningarna kan spelas både inomhus och utomhus. Vi spelar på förskolor, skolor, bibliotek, festivaler och andra platser.

Scenkonst Jönköping

Tillsammans för ett mera varierat kulturliv i Jönköping


En förening som är öppen för alla som älskar scenkonst

Aktuellt


2017-04-17: Föreningen grundades i Jönköping


2018-03-15: Årsmöte på Smeden

Kontakt


Wolfgang Veith


Email: info@scenkonst.nu


Phone: 0046/76/3936160